OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Grote opkomst verwacht bij demonstratie tegen TTIP

AMSTERDAM, 26 augustus 2015 - Er wordt een grote opkomst verwacht bij de demonstratie tegen het omstreden TTIP-verdrag op zaterdag 10 oktober in Amsterdam. Meer dan zesduizend mensen hebben al te kennen gegeven erheen te gaan.

De tiende oktober wordt een grote Europese actiedag tegen het gevaarlijke handelsverdrag TTIP. Op die dag moet het tot de politici doordringen dat ook in Nederland het verzet tegen dit monsterverdrag groot is en steeds groter wordt. Met name D66, CDA, VVD, ChristenUnie en SGP zouden tot andere gedachten gebracht moeten worden.

De demonstratie op zaterdag 10 oktober begint om 13.00 uur op het Jonas Daniël Meijerplein.

Via Facebook hebben nu 6.800 mensen laten weten dat ze zullen komen. Zie www.facebook.com Nu is klikken makkelijker dan demonstreren, maar het valt te verwachten dat althans een groot deel van deze groep er zal zijn.

Het Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag (Engels: Transatlantic Trade and Investment Partnership, TTIP) is een voorgesteld vrijhandelsverdrag, waarover wordt onderhandeld tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten.

Voorstanders geloven dat de overeenkomst zal zorgen voor economische groei, terwijl tegenstanders stellen dat de overeenkomst de macht van grote bedrijven verder vergroot en het voor regeringen moeilijk maakt om markten te reguleren.

Een stemming in het Europese Parlement op 8 juli geeft aan hoe de politici over TTIP denken.

 • De Nederlandse vertegenwoordigers waren in meerderheid voor TTIP.

 • D66, CDA, VVD, ChristenUnie en SGP zijn voor het TTIP-verdrag.

 • PvdA, SP, GroenLinks en Partij voor de Dieren zijn tegen.

 • Een meerderheid van de parlementariërs van het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Griekenland en Oostenrijk stemden tégen TTIP.

  Meer over deze stemming op milieudefensie.nl

  In onderstaande video legt Arjen Lubach uit wat TTIP is. (In de eerste 30 seconden wat grappen, daarna erg informatief).


  Meer nieuws


 • ^   © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact