OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

De Hobbitstee in Wapserveen krijgt ambachtelijke bakkerij


Bakkers Esther en Niek: "Echt brood, zoals het bedoeld is"
WAPSERVEEN - 4 september 2015 - De voormalige kaarsenmakerij Alladin op De Hobbitstee in Wapserveen wordt verbouwd tot een ambachtelijke bakkerij. Een crowdfundingsactie om het benodigde geld bijeen te brengen is een groot succes. Het nieuwe bedrijf gaat De Bakstee heten.

Initiatiefnemers Niek en Esther verdienden hun sporen in Den Haag, waar zij zes jaar geleden biologisch-vegetarisch restaurant Baklust begonnen, dat bekend staat om haar zelfgebakken desembrood. In de zomer van 2014 verruilden zij hun flat in Den Haag voor een leven in de kleine leefgemeenschap De Hobbitstee in Drenthe om hun droom te verwezenlijken. "Echt brood, met enkel lokaal biologisch graan, water en een snuf zeezout, zoals het bedoeld is", zo omschrijven ze hun product. De spelt waarvan ze het brood bakken komt uit Dwingeloo, het hout voor de oven uit een naburige houtzagerij.

Wie dit mooie initiatief nog wil steunen moet snel zijn, want van de benodigde 8.000 euro was begin september al 6.585 binnen. Wie 25 euro bijdraagt krijgt een eco-katoenen tas met Bakstee-logo en een overheerlijk brood. Wie 500 euro overmaakt mag een vol etmaal het bakkersleven komen ervaren.

Meer over De Bakstee en de crowdfundingsactie: www.crowdaboutnow.nl


Meer nieuws


 ^   © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact