OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Debat over Klimaatzaak donderdagochtend in Tweede Kamer én bij Omslag

Plenair debat
Klik op de foto voor rechtstreeks contact met de vergaderzaal van de Tweede Kamer. Donderdag 24 september om 10.15 is hier het Klimaatdebat te volgen.

DEN HAAG/EINDHOVEN, 18 september 2015 - Als de Tweede Kamer komende donderdagochtend vanaf 10.15 debatteert over de klimaatzaak van Urgenda, zal het debat rechtstreeks te volgen zijn bij Omslag in Eindhoven. Alle toespraken van parlementariërs zullen op een groot scherm te zien zijn, op het moment dat ze worden uitgesproken. Iedereen is welkom om erbij te zijn.

Donderdag 24 september bij Omslag, Hoogstraat 301A, Eindhoven. Zaal open 10.00 uur.

In de 'Eindhovense dependance' van de Tweede Kamer zal de koffie gratis zijn, net als in Den Haag.

Haagse belangstellenden kunnen het debat bijwonen op de publieke tribune van de Tweede Kamer. De rest van Nederland kan het debat volgen via internet. Klik op de foto hiernaast voor rechtstreeks contact met de vergaderzaal van de Tweede Kamer.

Het "Debat over de uitspraak van de rechter inzake de uitstoot van broeikasgassen" begint om 10.15 uur. Er is geen eindtijd bepaald, maar om 14.45 uur begint het volgende debat.

De vergaderstukken zijn hier te vinden: www.tweedekamer.nl

Dit debat is het moment dat Urgenda, namens zo'n 900 mede-eisers aan de Kamerleden en het kabinet kan laten zien dat ze bezorgd zijn en dat deze zaak zeer belangrijk is voor hen en de volgende generaties. Onder de mede-eisers zijn twee medewerkers van Omslag.

Het inmiddels historische Urgenda-vonnis van 24 juni verplicht de Nederlandse staat tot een reductie van de CO2 uitstoot van 25 procent in 2020, zoals in het verdrag van Kyoto is vastgelegd. Het kabinet heeft besloten om in hoger beroep te gaan, wat overigens geen opschortende werking heeft op de uitvoering van het vonnis.

  • Uitgebreide informatie over de Klimaatzaak www.urgenda.nl
  • Op zondag 20 september zendt VPRO's Tegenlicht een documentaire uit over de Klimaatzaak, waarbij vooral Urgenda-advocaat Roger Cox wordt gevolgd vóór, tijdens en na de rechtszitting. Zondag om 21:05 op NPO 2. tegenlicht.vpro.nl
  • Op woensdag 23 september is in Amsterdam een Tegenlicht Meetup over de Klimaatzaak. Met advocaat Roger Cox. Aanvang 20:00 in Pakhuis de Zwijger. dezwijger.nl
  • Op donderdag 24 september is in Eindhoven een Tegenlicht Meetup over de Klimaatzaak, met Rik Thijs (Groenlinks) en Ferry van den Broek (VVD). Aanvang 19:00 uur. Zie www.eventbrite.nl


    Meer nieuws


  •  ^   © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact