OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
Contact



RSS-feed

Herdenking Kees Koning maakt indruk

EINDHOVEN, 20 september 2016 - Een grote groep mensen kwam afgelopen zaterdag naar de Omslag-tuin in Eindhoven, om deel te nemen aan de herdenking van vredesactivist Kees Koning (1931-1996).

Ter gelegenheid van de dag was een brochure samengesteld met interviews met Kees Koning. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan de zusters die nog steeds in het Eindhovense klooster wonen waar zij Kees Koning in de jaren tachtig en negentig meemaakten.

Een speciaal voor deze dag samengestelde film werd enkele keren vertoond, waarin Kees Koning te zien was tijdens acties en waarin hij uitgebreid aan het woord kwam. De film maakte grote indruk op de aanwezigen en ieder was het er over eens dat deze beelden verder verspreid moeten worden. Filmmaker Huib Schoonhoven, die de beelden beschikbaar stelde, wil in principe meewerken aan een film over Kees Koning, in samenspraak met een groep betrokkenen.

Het concert van 'De BigBang' dat als muzikaal intermezzo het inhoudelijke programma verlevendigde, was een groot succes.

Aan het eind van de middag volgde een boeiend gesprek over nieuwe vormen van vredesactie die ook de jongere generaties aanspreken. De bijeenkomst werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.

Een uitgebreider verslag met foto's volgt.


Meer nieuws


 ^   © 2016 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact