OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Nieuw nummer van ZOZ - de straat op!EINDHOVEN, 5 maart 2019 - Afgelopen zaterdag hebben de abonnees het 150-ste nummer van ZOZ in de bus gekregen. Daarmee is de 25-ste jaargang volgemaakt.

Een overzicht van de inhoud van het zojuist verschenen nummer, met relevante links naar websites, is over enkele dagen te vinden op de pagina ZOZ van deze website.

Onderstaand het redactioneel op de eerste pagina van het nieuwe nummer van het tijdschrift voor doen-denkers.


We gaan weer de straat op

Ook bij Omslag zijn we in de ban van het oplevende activisme voor een krachtig en daadwerkelijk klimaatbeleid. We verklaarden ons solidair met de klimaatspijbelaars en doen er alles aan om de actie-oproepen en verslagen zo breed mogelijk te verspreiden, ook via de Omslag-website en sociale media. We roepen mede op tot deelname aan de grote Klimaatmars op 10 maart in Amsterdam en aan de verdergaande wereldwijde acties onder de noemer Extinction Rebellion.

Daarnaast zijn we actief betrokken bij de grootse reünie van de anti-kernenergiebeweging op 24 maart in Utrecht. Ook daar hopen we veel lezers van ZOZ (weer) te ontmoeten.

En dan de ontwikkelingen rond gemeenschappelijk wonen! Met een nieuwe stimuleringsregeling van de overheid, steeds meer provinciale steun voor lokale initiatiefnemers en een groeiende praktijk van gerealiseerde sociaal-ecologische projecten, komt er beweging in de toenemende vraag naar ‘anders’ wonen en leven. In de toekomst wellicht ook in kleine huizen in nieuw aan te planten bos. De eerste verkenningen zien er veelbelovend uit.

Veel initiatieven zullen zichtbaar worden tijdens de Internationale Dag van de Aarde in april. In Nederland en wereldwijd komen mensen in actie voor het behoud van de Aarde en voor een schone, veilige en rechtvaardige gezamenlijke toekomst.

Dat enthousiasme komt ook terug in de film Green tales of the city: zodra je met duurzaam leven aan de slag gaat, komt er van alles in beweging: het beste medicijn tegen depressiviteit. Doen-denken noemen we dat bij Omslag, in beweging blijven naar een vreedzame, duurzame en rechtvaardige wereld voor iedereen. Blijf meedoen!


Een abonnement op ZOZ kost slechts 17,50. Abonneren kan op de pagina ZOZ van deze website.

.


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact