OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
Contact



RSS-feed

Greta Thunberg krijgt prijs en geeft hem door

EINDHOVEN, 30 april 2020 - Klimaatactiviste Greta Thunberg laat via Facebook weten dat ze zeer vereerd is dat zij de Human Act Award heeft gekregen. Het prijzengeld van 100.000 dollar heeft zij meteen doorgeschoven naar Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, Unicef zet het geld in om het leven van kinderen te beschermen en te redden tijdens de corona crisis. Thunberg: "Net als de klimaatcrisis zullen de gevolgen van de corona pandemie het meest schadelijk zijn voor kinderen in arme landen, in de armste buurten en voor degenen die al in achtergestelde en kwetsbare situaties zijn."

Meer dan 1,5 miljard kinderen worden getroffen door schoolsluitingen. Dit betekent meer dan niet meer leren, vaak rsaken ze daarmee ook hun dagelijkse lunchmaaltijd kwijt en verliezen ze en toegang tot water en sanitair. Meer dan 300 miljoen schoolkinderen vertrouwen op scholen als bron van dagelijkse voeding. Miljoenen kinderen hebben geen toegang tot afstandsonderwijs.

Nu de wereldwijde gezondheidszorg overweldigd wordt, zullen er veel extra kinderdoden vallen in 2020, verwacht Unicef.

Doneren aan Unicef is trouwens super makkelijk. Op de website van staat rechtsboven een duidelijke knop 'Doneer Nu'. Wie daar op klikt kan eenvoudig via Ideal een donatie overmaken.

www.unicef.nl


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact