OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

'Een @nder soort geld' nu verkrijgbaar als e-book

UTRECHT, 27 augustus 2015 - Het boek 'Een @nder soort geld' is nu beschikbaar als e-book. Via de website van STRO kan het besteld worden voor vijf euro. Binnenkort verschijnt een herziene druk.

Het boek 'Een @nder soort geld' van de Social Trade Organisation STRO (lang geleden 'Aktie Strohalm') trok een jaar geleden veel aandacht. Een groot deel van het boek bestaat uit gesprekken tussen schrijfster Heleen Toxopeus, die goed thuis is in een gangbare manier van denken over de economie, met Henk van Arkel, directeur van STRO.

STRO is al tientallen jaren bezig met alternatieven voor het geldsysteem. Met name het fenomeen 'rente' is hen een doorn in het oog. De rente veroorzaakt een geldstroom van degenen die niets bezitten naar degenen die wel iets hebben, van arm naar rijk, aldus Van Arkel.

Een alternatief voor het huidige systeem is uitgewerkt in 'Circuit Nederland'. Binnen dit systeem handelen bijna 500 mensen met elkaar die betalen met 'ander geld'. Er zijn zowel bedrijven als particulieren lid. De deelnemers kunnen kun eerste 'credits' kopen met ouderwetse euro's en de credits zijn op den duur ook weer inwisselbaar voor euro's.

Vorig jaar organiseerde Omslag in Eindhoven een Aanloopdag waar STRO-deskundige Jaap Vink het 'andere geldsysteem' toelichtte. "Een doorbraak naar een duurzame lokale economie is nu mogelijk", aldus de STRO-man. Van deze dag is een uitgebreid verslag beschikbaar. Zie www.omslag.nl

Het papieren boek 'Een @nder soort geld' is beschikbaar als 'doorgeefboek'. Wie het lezen wil kan een exemplaar krijgen, om na lezing door te geven aan iemand anders. Alleen degenen die dit bijzondere historische document willen houden, betalen 20 euro. Er zijn verschillende afhaal- en inleverpunten in Nederland, waaronder Omslag. Een overzicht van de plekken waar het papieren boek beschikbaar is, staat op de website van STRO: www.socialtrade.nl

Het e-book is verkrijgbaar via de webshop van STRO, www.socialtrade.nl

Binnen afzienbare tijd verschijnt een tweede herziene druk van het boek. Wie nu het e-book koopt, kan straks de nieuwe versie ook downloaden, gratis.

Betalen voor het e-book kan met IDeal, via de Triodosbank of met 'ander geld' voor wie lid is van Circuit Nederland.

Meer over Circuit Nederland en informatie over het lidmaatschap: www.circuitnederland.nl

Ook Omslag is aangesloten bij het Circuit Nederland. Alle betalingen aan Omslag, zoals abonnementen, bestellingen en donaties, kunnen in 'ander geld'.

Op de advertentiepagina van de Omslag-website is een aparte rubriek voor adverteerders die aangesloten zijn bij het Circuit en dus 'ander geld' accepteren. Zie hiervoor www.omslag.nl


Meer nieuws


 ^   © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact