OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Film 'Planet of the Humans': batterijen zullen de wereld niet redden

EINDHOVEN, 1 mei 2020 - Ter gelegenheid van de internationale Dag van de Aarde (22 april) heeft filmmaker Michael Moore de film Planet of the Human gratis ter beschikking gesteld via Youtube. De Engelstalige film kan worden bekeken via deze link: www.youtube.com

In de film wordt ervoor gepleit om oplossingen voor de klimaatcrisis niet te zoeken in technische oplossingen, maar om onze manier van leven te veranderen.

In andere tijden zou de film zeker in aanmerking komen voor de maandelijkse filmavond van Omslag op de laatste vrijdag van de maand. Nu is er een virtueel alternatief.

Wie de film voor 8 mei heeft gezien op YouTube, is welkom om er over door te praten tijdens de Virtuele Vrijdag van 8 mei vanaf 20.00 uur via de webcam. De film kan dan een van de thema's zijn, naast de onderwerpen die de deelnemers van die avond inbrengen.

Meer over de Virtuele Vrijdag op de voorpagina van www.omslag.nl

Hieronder de aankondiging van de film zoals Michael Moore die publiceert op zijn YouTube-kanaal:


Michael Moore presenteert Planet of the Humans, een documentaire die durft te zeggen wat niemand anders zal doen op deze Dag van de Aarde - dat we de strijd verliezen om de klimaatverandering op Aarde te stoppen omdat we leiders volgen die ons op de verkeerde weg zijn gegaan - de groene beweging uitverkopen aan rijke belangen en het Amerikaanse bedrijfsleven. Deze film is de wake-up call voor de realiteit waar we bang voor zijn: dat te midden van een door mensen veroorzaakte uitsterving het antwoord van de milieubeweging is om te streven naar techno-fixes en pleisters. Het is te weinig, te laat. het enige dat ons zou kunnen redden wordt niet genoemd in het debat: grip krijgen op onze onbeheerste menselijke aanwezigheid en consumptie. Waarom is dit niet het centrale probleem waar alles om draait? Omdat dat slecht zou zijn voor de winst, slecht voor de zaken. Zijn wij milieuactivisten gevallen voor illusies, 'groene' illusies, die allesbehalve groen zijn, omdat we bang zijn dat dit het einde is - en we al onze hoop hebben gevestigd op biomassa, windturbines en elektrische auto's?

Geen enkele hoeveelheid batterijen zal ons redden, waarschuwt regisseur Jeff Gibbs (levenslange milieuactivist en coproducent van "Fahrenheit 9/11" en "Bowling for Columbine"). Deze urgente, niet te missen film, een frontale aanval op onze heilige koeien zullen gegarandeerd woede, discussie en, hopelijk, de bereidheid oproepen om onze overleving op een nieuwe manier te zien - voordat het te laat is.

Met: Al Gore, Bill McKibben, Richard Branson, Robert F Kennedy Jr., Michael Bloomberg, Van Jones, Vinod Khosla, Koch Brothers, Vandana Shiva, General Motors, 350.org, Arnold Schwarzenegger, Sierra Club, de Union of Concerned Scientists , Nature Conservancy, Elon Musk, Tesla.

Muziek van: Radiohead, King Crimson, Emerson, Lake & Palmer, Blank & Jones, If These Trees Could Talk, Valentina Lisitsa, Culprit 1, Patrick O’hearn, The Torquays, Nigel Stanford en nog veel meer.


De fim kan gratis eworden bekeken, maar Moore stelt een donatie op prijs. Dat geld zal worden gebruikt voor vertalingen en verdere verspreiding van de film.

Meer over de film: planetofthehumans.com Film nekijken op YouTube: www.youtube.com


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact