OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Ook bij Omslag brandt op 10 december een Groen Licht

EINDHOVEN, 6 december 2021 - Op vrijdag 10 december, de Internationale Dag van de Mensenrechten, brandt ook bij Omslag een groen licht. Daarmee sluiten we aan bij een oproep van Vereniging van Asieladvocaten Nederland (VAJN). Ook in het kantoor van pandgenoot Vluchtelingen in de Knel brandt op deze dag een groen licht.

Mensen op de vlucht worden aan de Europese grens steeds vaker tegengehouden, mishandeld, opgejaagd, in gammele bootjes terug de zee op gestuurd of bewust met harde hand teruggeduwd uit grondgebied van de EU. Dit alles gebeurt om hen de mogelijkheid te ontnemen gebruik te maken van hun recht asiel aan te vragen in Europa. Ngo’s en individuen die deze mensen in nood te hulp schieten, worden in de EU steeds vaker strafrechtelijk vervolgd.

In Polen hangen bewoners langs de grens een groen licht aan hun huis als teken dat migranten in nood daar terecht kunnen voor hulp.

De VAJN roept instanties en inwoners van Nederland op om 10 december, internationale dag van de mensenrechten, hun woning of gebouw groen te laten kleuren. Want mensenrechten gelden altijd en overal, en moeten door lidstaten van de EU gerespecteerd worden als mensen op de vlucht aan, op of over de grens van de EU asiel aanvragen.

Meer over deze oproep: www.vajn.org

Omslag biedt weliswaar geen opvang aan vluchtelingen, maar het pand waar Omslag is gevestigd - het Kloosterhof van Gestel - is van oudsher een welkome plek voor velen. Omslag steunt deze actie uit solidariteit, ook met het werk van Vluchtelingen in de Knel: www.vidk.nl


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact