OMSLAG

Welkom!

Nieuws

Wie we zijn en wat we doen

Omslag bezoeken

Servicepunt Anders Wonen en Leven

Activiteiten bij Omslag

Workshopruimte huren
 
Webwinkeltje/bestellen

Omslag-bibliotheek

Vacatures her en der

Inspirerende films

Advertenties/oproepen

ContactOmslag is een landelijke, niet-gesubsidieerde onafhankelijke organisatie.

Steun Omslag met een gulle donatie: NL66 TRIO 0784 8731 86 t.n.v. Omslag, Eindhoven

Zondag 12 mei: voorleesverhaal in de Omslag-tuin

Tineke Blommendal schreef een kort verhaal 'Op de open plek in het bos' en maakte daar een prachtig boekje van. Op zondagmiddag 12 mei leest ze dit verhaal voor in de tuin van Omslag. Jong en oud is welkom. We beginnen om 14.00 uur. Meld je vooraf even aan.

Inspiratie voor een mooiere wereld

In het verhaal is er op de open plek in het bos ruimte voor alle dieren en hun verhaal. En dat allemaal als gevolg van een donkere wolk die over het grote dierenbos waaide. Juist het delen van deze verhalen maakt dat het, ondanks alles, toch een fijne dag werd. Met elkaar ontdekken de dieren wat de donkerte zowel in de binnenwereld als in de buitenwereld hen te vertellen heeft. Maar dat niet alleen... Doordat iedereen doet waar hij of zij goed in is, lukt het de dieren met elkaar om de donkerte te begrijpen en om te vormen.
Het is een boekje met diverse metaforen, ter inspiratie voor een mooiere wereld. De illustraties zijn van Grace Moore.Tineke wilde haar verhaal ook heel graag bij Omslag komen vertellen. Daarom creëren we op 12 mei in de tuin van Omslag een open plek. Eerst leest Tineke haar verhaal voor. Daarna gaan we daar in kleine groepjes met elkaar over praten. En dan komen we weer terug in de cirkel en delen we onze eigen verhalen.

De middag heeft een open einde. Als er voldoende animo is en ook het weer zich daartoe leent, dan kunnen we om een uur of vijf een vuurtje maken en samen eten. Dat doen we in de vorm van een vegetarische potluck: iedereen neemt zelf iets lekkers mee om te delen. Omslag zorgt voor koffie, thee en lekkere sapjes.

Voor de organisatie van deze middag vragen we een gulle donatie.

Meld je vooraf even aan, zodat we weten met hoeveel mensen we ongeveer zullen zijn. Aanmelden kan telefonisch: 040-2910295, of per e-mail naar omslag ( at ) omslag.nl

-----------
*) Tineke Blommendal gaat in de maand mei op inspiratie- en boekentour door Nederland: ,,Tijdens deze tour ga ik
bij leuke en inspirerende plekken langs. Natuurlijk neem ik de boekjes mee, maar ook veel plezier en inspiratie. We delen onze verhalen en onderzoeken vragen als: wie ben ik, wat kan ik bijdragen, wat is mijn kwaliteit? Maar ook: hoe kan juist ons verschillend zijn ons de weg wijzen? Hoe verbind ik mij zonder mijzelf te verliezen? En: welke toekomst wil ik eigenlijk creëren? Hoe kunnen verhalen hieraan bijdragen?  Ik ben heel benieuwd naar alle ontmoetingen die deze tour op gaat leveren".  Lees hier meer >>>


Meer nieuws          ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact