OMSLAG


Welkom

Nieuws

Omslag: wie we zijn en wat we doen

Omslag bezoeken

Servicepunt Anders Wonen en Leven

Activiteiten bij Omslag

Workshopruimte huren
 
Webwinkeltje/bestellen

Omslag-bibliotheek

Vacatures her en der

Inspirerende films

Advertenties/oproepen

 
Contact


Omslag is een landelijke, niet-gesubsidieerde onafhankelijke
organisatie.

Steun Omslag met
een gulle donatie:
NL66 TRIO 0784 8731 86 t.n.v. Omslag, Eindhoven

   

9 maart: Omslag verzorgt workshop Wonder Women tijdens Vrouwendag

EINDHOVEN, 22 februari 2024 - Tijdens de viering van Internationale Vrouwendag in Eindhoven, op zaterdag 9 maart, verzorgt Omslag een introductieworkshop met het spel Wonder Women.

De Internationale Vrouwendag wordt in Eindhoven gevierd met een uitgebreid programma in het Parktheater. 's Middags is er keuze uit verschillende workshops.

Omslag-medewerkster Marta Resink biedt dan een nadere kennismaking met het Engelstalige spel Wonder Women: een bingospel, waarin 48 krachtige vrouwen centraal staan die op allerlei terreinen een belangrijke rol spe(e)l(d)en in de wereld: cultuur, politiek, wetenschap, activisme, sport, kunst, muziek, mode en meer. Stuk voor stuk krachtige vrouwen, die voor menigeen soms nog onbekend zijn. Ken jij ze? En wat weet je over hen?
Er wordt Nederlands en Engels gesproken.


De workshop vindt plaats vanaf 13:30 op de 3e etage.
Over Wonder Women

Een Engelstalig spel in de vorm van een bingospel, waarin 48 krachtige vrouwen centraal staan die op allerlei terreinen een belangrijke rol spe(e)l(d)en in de wereld. Tijdens het spel maak je kennis met bijzondere en krachtige vrouwen, die voor menigeen soms nog onbekend zijn. Variërend van Rosa Parks, Marie Curie, Serena Williams en Greta Thunberg tot Yayoi Kusama, Malala Yousafzai, Patti Smith, J.K. Rowling en nog 40 anderen.
Het spel kan worden gespeeld met een groepje van drie tot acht spelers; leeftijd vanaf 7 jaar. Het is vooral een leerzaam spel, maar er zit ook een competitie-element in: wie heeft als eerste alle vakjes op de bingokaart 'vol'?

Het spel bestaat uit een speelbord met afbeeldingen van 48 vrouwen, 8 dubbelzijdige 'bingokaarten' met wisselende afbeeldingen van 12 vrouwen, 48 speelkaartjes, fiches en een boekje met korte biografieën van de vrouwen. Spelduur: ongeveer 2 uur.
Aanvullende tips vanuit de Omslag-praktijk: houd wikipedia bij de hand om meer over de vrouwen te weten te komen. Ook kun je van sommige vrouwen een toespraak of muziek beluisteren, of er relevante afbeeldingen bij zoeken.
Meer over dit spel: https://www.bispublishers.com/wonder-women-bingo.html

Dit spel is opgenomen in de collectie van de Omslag-bibliotheek, en is ook voor uitleen beschikbaar.


Wie het spel helemaal wil spelen, kan zich - al dan niet met een eigen groepje - aanmelden voor een workshop bij Omslag.

Over Internationale Vrouwendag in Eindhoven

Het thema van Internationale Vrouwendag in 2024 is: 'Een wereld, duizend vrouwen. In Eindhoven staat inspireer inclusie centraal: ,,Als vrouwen geïnspireerd worden om inclusief te zijn creëren we een gevoel van saamhorigheid, relevantie en empowerment. Vrouwen van verschillende achtergronden ontmoeten elkaar deze dag. Het is een uitstekende gelegenheid om elkaars netwerk te versterken''.

Van 12:00 tot 18:00 is er een veelzijdig programma in het Parktheater met
activiteiten op het gebied van cultuur, informatie en uitwisseling van kennis, creativiteit en gastronomie.
Het evenement wordt georganiseerd door het
Latijns-Amerikaanse centrum voor Oriëntatie (C.L.O.).
Toegang kost 5 euro.
Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina International Women's Day >>>


Meer nieuws          ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact