OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
Contact

Omslag in tekst en beeld 2012


1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018

2012: het negentiende Omslag-jaar was relatief rustig, met weinig eigen activiteiten, maar met veel intern achterstallig onderhoud. Ook de tuin ging flink op de schop. Maar natuurlijk waren er ook allerlei ongeplande gebeurtenissen en andere verrassingen. En Omslag verscheen op Facebook.
 
Lees en kijk mee naar het Omslag-jaar 2012 in foto-vlucht.

DSC01712.JPGDSC01684.JPGDSC01665.JPGDSC02686.JPGDSC01551.JPGDSC01809.JPGDSC01709.JPGDSC01896.JPG Welkom bij Omslag: de plek de mensen van Omslag - ZOZ - tijdschrift voor doen-denkers - Servicepunt Anders Wonen Anders Leven - Bibliotheek - Omslag-tuin - Aanloopdag - Filmavonden Theetuin in mei - Het Kloosterhof van Gestel - Transition Towns - Samenwerking met De Hobbitstee - het Omslag-winkeltje - Netwerken - Persbureau Omslag - Acties, presentaties en excursies - Tot ziens!

 ^  

Welkom bij Omslag!

Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling werd opgericht in januari 1994 en is sinds 2000 gehuisvest in Eindhoven. De doelstelling van Omslag is: 'mensen bijeen brengen rond de thema's milieu, vrede, werk, cultuur, economie en solidariteit'. Met acties, bijeenkomsten, publicaties en doe-activiteiten werkt Omslag aan een duurzame, kleurrijke samenleving.  Meer over Omslag >>>

Aan de Hoogstraat 301a zijn we een van de acht maatschappelijke organisaties, die tezamen Vereniging Het Kloosterhof van Gestel vormen.  In het grote (voormalige Klooster-pand heeft Omslag de beschikking over twee werkruimten, een eigen keuken en een grote tuin, die ecologisch wordt beheerd. Twee Omslag-medewerkers wonen ook ter plekke.
Meer foto's van deze multifunctionele locatie >>>.

dsc00058.jpg

De grote werkruimte van Omslag is zo ingericht dat we deze multifunctioneel kunnen gebruiken. Meestal ingericht als dagelijkse werkplek voor de medewerkers, kan de ruimte eenvoudig worden veranderd in een vergader- of workshopruimte, filmzaal of restaurantje.

dsc00166.jpg 

In een aparte ruimte is de bibliotheek van Omslag ondergebracht; onderdeel daarvan is het
Servicepunt Anders Wonen Anders Leven.

Deze ruimte wordt ook gebruikt als rustige werkplek en voor kleine vergaderingen.


Daarnaast hebben we de beschikking over een grote tuin, die ecologisch wordt beheerd
en waar we ook allerlei activiteiten organiseren.

 ^  


De mensen van Omslag

We draaiden dit jaar met een minimale vaste bezetting voor het dagelijkse werk: Dick Verheul en Marta Resink (beiden sinds 1994) en Anita Hermens (sedert 2000).
Uitbreiding van het kernteam was 2013 is zeer gewenst. Zie oproep >>>

    
Het vaste team in 2012 (v.l.n.r.: Anita Hermens, Dick Verheul, Marta Resink)

Gelukkig kunnen we altijd een beroep doen op andere mensen, die op incidentele basis of vaker komen meewerken bij grote drukte, zoals tijdens Aanloopdagen, bij het verwerken en verzenden van de vele bestellingen, in de tuin,
bij drukkerij Pasklaar in Sittard, als mede-auteur of tekenaar. En natuurlijk bij het verzendklaar maken van ZOZ. 

 Zonder deze mensen zou Omslag niet kunnen functioneren zoals we nu doen: Alex, Alowieke, Annemieke, Arjan, Bart, Christine, Corrie, Diny, Eerin, Egbert, Eline, Frank, Guido, Govert, Hilde, Ineke, Jan, Joop, Joop, Jos, Karolien, Laila, Liduine, Lise, Lo, Mariëtte, Marjon, Maxim, Mieke, Onne, Paul, Patricia, Regina, Ronnie, Sjef, Toon en Truus.

 ^  


ZOZ - tijdschrift voor doen-denkers

We produceerden zes nummer van ZOZ - tijdschrift voor doen-denkers.

De lichte daling van het aantal abonnees, in 2011 al merkbaar, zette in 2012 door.
Vrijwel alle ideële organisaties hebben daarmee te maken.
Eind december 2012 waren er precies 1462 abonnees. De oplage van ZOZ bedroeg december 1900 exemplaren per nummer.

   

Het verzendklaar maken van ZOZ gebeurt altijd door een flinke groep mensen, samen rond grote tafels in de Omslag-werkruimte. Soms komen ook abonnees van ZOZ een dagje meewerken met het verzendklaar maken van ZOZ; een leuke manier om op informele wijze kennis te maken met de mensen, de plek en de sfeer bij Omslag.

DSC01878.JPG

Afhankelijk van de oplage, worden 1800 of 1900 exemplaren van ZOZ handmatig ingepakt, al dan niet voorzien van een acceptgirokaart voor het verlengen van een abonnement. Rond 12:30 u een gezamenlijke lunch, en daarna weer verder tot de kratten van Post.nl vol zitten. Daarna nog even nazitten in de tuin.   Ook een keertje meedoen?

DSC01875.JPG


Nader kennnismaken met ZOZ?

U kunt een proefnummer aanvragen of abonnee worden.   Klik hier >>>

De inhoudsopgave van de meest recente nummers van ZOZ - voorzien van relevante links - staat op de website: www.omslag.nl/zoz.htm

 ^  


Servicepunt Anders Wonen Anders Leven

De naamsbekendheid en de actieve belangstelling voor het Servicepunt Anders Wonen Anders Leven groeide ook dit jaar fors; dat merken we onder meer aan het toenemende aantal bezoekers van de website, en abonnees op de maandelijkse nieuwsbrief. Maar ook kwamen er meer mensen op bezoek in Eindhoven. Opvallend dit jaar was het groeiende aantal Ecodorp(achtige)-initiatieven.

Het Servicepunt is ondergebracht in de Omslag-bibliotheek. We beperkten de openingstijd van het Servicepunt tot alleen de vrijdagmiddag tussen 14:00 en 17:00 uur. Op die middagen hebben we tijd en aandacht voor de bezoekers; soms is het gezellig druk, omdat bezoekers vaak overeenkomstige vragen hebben. Twee ontwikkelingen vielen op: de toenemende vraag van 50-plussers om samen met generatiegenoten een project te starten, en een groeiende groep mensen met belangstelling voor een ecodorp en ecologisch woon-werkproject. Vrijwel altijd blijkt het brede netwerk van Omslag tot interessante contacten te leiden. En daar doen we het tenslotte voor.  Een greep uit het filmaanbod van het servicepunt:

DSC03673.JPGDSC03675.JPG

In het verlengde van 'anders wonen en leven' groeit ook de belangstelling voor duurzaam (zelf) bouwen. Ook daarover is het een en ander aanwezig in de bibliotheek. Zomaar wat titels:

DSC03688.JPGDSC03689.JPG

Kijk voor meer aanbod eens rond in de database van het Servicepunt >>>

Elf edities verschenen er van de maandelijkse elektronische nieuwsbrief Anders Wonen Anders Leven. Op deze gratis service ontvangen we veel positieve reacties. Het aantal abonnees op de nieuwsbrief groeide van 3442 eind 2011 naar 3653 adressen eind 2012.

In december kregen alle ontvangers van de nieuwsbrief een verzoek voor een vrijwillige financiële bijdrage; daarop werd goed gereageerd. Deze donaties stellen Omslag in staat om de activiteiten van het Servicepunt te blijven ontwikkelen. Ook donateur worden? >>>

De website van het Servicepunt wordt vrijwel wekelijks bijgewerkt. Favoriete pagina's waren ook in 2012 Meewerk- en meeleefplekken, actueel nieuws, ecowijken en -dorpen, ecologisch bouwen en de rubrieken 'Huis zoekt mensen' en 'Nieuw woon-initiatief beginnen' op de website van Omslag.

 ^  


Omslag-bibliotheek

De collectie boeken en films in de bibliotheek van Omslag breidde weer flink uit, maar we ruimden ook veel boeken op (weggeef en naar Emmaus).  In ieder geval worden alle boeken en films die we in ZOZ recenseren toegevoegd en beschreven in de database, die te raadplegen is via de Omslag-website. Het blijft woekeren met plankruimte.

In de bibliotheek is ook een flink aanbod van tijdschriften die je op andere plekken waarschijnlijk niet zo snel bij elkaar aantreft. Van elk tijdschrift bewaren we enkele jaargangen. Uitleen van boeken en films is in beperkte mate mogelijk; dat doen we meestal alleen na een persoonlijk bezoek. Ook de collectie films groeit - daaruit kiezen we er elke maand één voor de filmavond.


014-dsc00153.jpg.small.jpeg
  

 ^


Aanloopdagen 

Van de twee geplande Aanloopdagen, ging er één door: een dag over het Basisinkomen. De geplande bijeenkomst over de coöperaties van Longo maï trok aanvankelijk te weinig deelnemers - die meldden zich pas aan toen we al hadden besloten de dag af te gelasten. Helaas...

Zaterdag 21 april 2012: het Basisinkomen (+ film)

'Een onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen' was het thema van deze Aanloopdag, waaraan werd deelgenomen door 22 zeer geïnteresseerde en betrokken mensen. Inleider op deze dag was Michiel van Hasselt, socioloog en verbonden aan de Vereniging Basisinkomen. Het werd een boeiende dag boordevol informatie, fragmenten uit een film over het basisinkomen en een levendig groepsgesprek. Na afloop bleven negen mensen mee-eten.


Lees hier het uitgebreide verslag van deze Aanloopdag >>>

Bekijk hier de hele film over het Basisinkomen (ook het transcript) >>>:

Europees Burgerinitiatief voor invoering van een Onvoorwaardelijk Basisinkomen (ondertekenen kan tot 14 januari 2014: basicincome2013.eu



Films bij Omslag 

De maandelijkse filmavonden bij Omslag, op (bijna) elke laatste vrijdag van de maand, werden ook in 2012 overwegend zeer goed bezocht.

Een groeiende groep mensen weet de filmavonden bij Omslag inmiddels te vinden - en te waarderen. Mensen geven het aan elkaar door en we sturen uitnodigingen naar een flinke groep geïnteresseerden. Voor en filmavond wordt de werkruimte van Omslag ingericht als kleine filmzaal; er is ruimte voor maximaal 25 belangstellenden. Vrijwel altijd is er na afloop van de film een boeiend kringgesprek; dan worden er vaak ook nieuwe contacten gelegd tussen de bezoekers. Meer over de maandelijkse Omslag bios >>>

Dit zijn de films die we in 2012: The (R)evolution (over Cultural Creatives), Les glaneurs et la glaneuse, The Mayan Word, In Transition 2.0 (première), Off the Grid, The Economics of Happiness, de lezing van Herman Wijffels tijdens Lowlands 2012, de ecologische voetafdruk, door Jan Juffermans.

 

    

De film The Economics of Happiness, op verzoek van Omslag voorzien van een Nederlandse ondertiteling, hebben we nog steeds in de verkoop. Deze editie is in Nederland exclusief bij Omslag te koop.


 ^


De Omslag-tuin

De grote, ecologisch beheerde tuin fungeert vooral in voorjaar en zomer als een soort 'huiskamer' van Omslag en van de medewerkers die op de locatie wonen. Er vinden allerlei activiteiten plaats; we verbouwen er wat groenten, fruit en kruiden en verder is het gewoon een heerlijke plek om te vertoeven - in het gras, ergens op een verscholen plekje of onder de grote overdekte pergola (met zonnepanelen!).
In 2012 onderging de tuin enkele ingrepn. Zo werd de al jaren gevaarlijk schuin hangende catalpa in de zijtuin gerooid

DSC01890.JPGDSC01695.JPGDSC01884.JPGDSC01551.JPGDSC01550.JPGDSC01547.JPGDSC01549.JPGDSC01785.JPG

In 2012 onderging de tuin enkele ingrepen. In de zijtuin werd de al jarenlang gevaarlijk scheef hellende catalpa gerooid. Ingrijpender was de forse snoei van de hoge coniferenhaag, die de tuinen van Omslag en Emmaus scheidt. De bomen verstikten elkaar omdat ze veel te dicht op elkaar stonden, en onze nieuwe wens is: geleidelijke aanplant van een beukenhaag met hier en daar een fruitboom. Het omzagen van de coniferen werd zo rigoureus aangepakt, dat er een enorme kaalslag volgde - met voorlopig vele jaren uitzicht op de winkels en flatgebouwen aan de overkant van de straat... dat was wel even slikken; zo hadden we het niet bedoeld.
DSC01659.JPGDSC01665.JPGDSC01666.JPGDSC01658.JPG
Inmiddels zijn we wat aan de nieuwe situatie gewend en genieten we ook van de voordelen: meer direct licht en zon op plekken die voorheen altijd in de schaduw lagen. De plantengroei reageert daar onmiddellijk op en door de aanplant van wat forse klimmers wordt de 'scheidslijn' gelukkig steeds groener.
Voor het overige ontwikkelde de Omslag-tuin zoals we al jaren gewend zijn: weelderig en overvloedig. We zaaiden dit jaar iets meer groenten; de fruitoogst was rijk en ook konden we volop vijgen, druiven en aardperen oogsten.

DSC01545.JPGDSC01684.JPGDSC01688.JPGDSC01700.JPGDSC01774.JPGDSC01773.JPGDSC01775.JPGDSC01787.JPGDSC01796.JPGDSC01783.JPGDSC01892.JPGDSC01791.JPGDSC02752.JPGDSC01809.JPGDSC01893.JPG


 ^  

Theetuin op vrijdag in mei

Gewoontegetrouw stelden we ook in 2012 op elke vrijdagmiddag in de maand mei de tuin open voor bezoekers als Theetuin. Er kwamen dit jaar meer bezoekers dan in voorgaande jaren, en de sfeer was soms bijzonder levendig.

Op deze middagen zetten we verschillende mengsels thee van kruiden uit eigen tuin. Tussen de bezoekers vindt altijd spontaan een informele uitwisseling plaats - over Omslag of over andere onderwerpen van gemeenschappelijke interesse. Voor mensen die voor het eerst bij Omslag zijn, is er een korte rondleiding met algemene uitleg.
dsc00043.jpgDSC01887.JPGDSC01709.JPG

Op deze middagen is ook het Servicepunt Anders Wonen Anders Leven geopend voor bezoekers. Op de laatste vrijdag ging de theetuin, via een gezamenlijke maaltijd, over in de maandelijkse filmavond; een leuke combinatie!

Op 29 juni was er een extra Theetuin, rondom Transition Towns, met 's avonds de première van de nieuwe film 'In Transition 2.0'. De film werd enthousiast ontvangen; reden waarom we de film in de verkoop hebben genomen.

 ^  

Het Kloosterhof van Gestel

Het grote pand waar ook Omslag werk- en woonruimten huurt, wordt gedragen door een vereniging van zelfstandige huurders: Het Kloosterhof van Gestel. Voor de onderlinge cohesie zijn er een paar keer per jaar gezamenlijke activiteiten: een nieuwjaarsborrel in januari, een gezamenlijke open dag in de nazomer en (ten minste) eens per jaar een ledenvergadering. Daarnaast is er twee keer per jaar een uitgebreide rondleiding voor nieuwe medewerkers en huurders. Elke woensdagochtend drinken we samen koffie met alle mensen die er dan zijn en er tijd voor hebben.

Vooral de 'familiedag' van medewerkers en huurders en hun naaste familieleden was bijzonder leuk en verbindend. Na afloop was er een gezamenlijke maattijd, waarvoor elke organisatie een onderdeel had bereid.

DSC02596.JPGDSC02593.JPGDSC02601.JPGDSC01895.JPG

Meer over de organisaties in het Kloosterhof van Gestel >>>.  


 ^



Transition Towns in Nederland

In 2012 beëindigden we onze actieve betrokkenheid bij Transition Towns Nederland. Nadat we in 2008 aan de wieg stond van de introductie van het fenomeen Transition Towns in Nederland, en na vijf jaar mee-pionieren,  hebben we onze taken met een gerust hart aan anderen overgedragen. Dat was al vanaf het begin de bedoeling: TT Nederland moet immers worden gedragen door actief betrokkenen bij lokale TT-groepen. En die zijn er inmiddels volop.

Natuurlijk blijven we de landelijke en wereldwijde ontwikkelingen vanaf een afstand volgen, ondermeer via
de interne TT mailinglijst, de maandelijkse nieuwsbrieven, via de website www.transitiontowns.nl en natuurlijk ook via allerlei persoonlijke contacten. Heel af en toe verzorgen we nog een inleiding of een interview over Transition Towns in het algemeen. Natuurlijk waren we aanwezig bij het grote landelijke Transition Towns Treffen in Deventer, waar we eindelijk ook Rob Hopkins ontmoetten. We houden de belangrijkste boeken en films in de verkoop: het handboek, de basishandleiding, en de films In Transition 1.0 en 2.0

  

 ^


Samenwerking met De Hobbitstee

Omslag-medewerkster Marta Resink woonde in 2012 gedurende het hele jaar halftijds bij leefgemeenschap De Hobbitstee in Wapserveen (Dr), meestal in de weekends. Ook vanuit Drenthe leverde  ze haar bijdragen aan het Omslagwerk. Daarnaast verzorgt ze op De Hobbitstee regelmatig algemene rondleidingen, is ze betrokken bij de plannen voor nieuwbouw, en verbouwde ze de voormalige kaarsenmakerij tot een creatief atelier. En ze schreef een uitgebreid verhaal over de geschiedenis van De Hobbitstee sedert 1969. Ook startte op De Hobbitstee een serie intensieve interne gesprekken over doel, missie en de pijlers anno 2012, en over commitment.

Marta's kleine huisje op De Hobbitstee fungeert als een soort Omslag-dependance. In de rubriek 'Ondertussen op De Hobbitstee... 'doet ze in elk nummer van ZOZ verslag haar belevenissen. Marta's eerste woon- en werkplek blijft evenwel Omslag in Eindhoven. De onderlinge kruisbestuiving werpt mooie vruchten af.

Ook op De Hobbitstee organiseert ze activiteiten, soms in samenwerking met Omslag. Bijna elke maand is er een filmavond, gekoppeld aan de maandelijkse meewerkdagen, en rond Wereldvoedseldag was er opnieuw een goedbezochte Wereldmaaltijd.

DSC02041.JPG

In de (Omslag-vakantie)maand juli organiseerde Marta een weekendworkshop 'Wol verwerken', waaraan ook
Omslag-medewerkster Anita Hermens deelnam.

DSC02068.JPGDSC02092.JPGDSC02148.JPGDSC02161.JPG

Het verfreceptenboekje dat tijdens dit weekend werd gebruikt, nam Omslag in de verkoop. Het was snel uitverkocht.  

 ^  

Het winkeltje van Omslag

Het aanbod in het Omslag-winkeltje - ook op internet - werd in 2012 aan een kritische blik onderworpen. Sommige producten raakten uitverkocht en namen we niet opnieuw in de verkoop. Om ruimte te maken voor enkele nieuwe producten die je vrijwel nergens anders tegenkomt.
In de loop van het jaar raakten uitverkocht: het Wereldmaaltijd-pakket, de tasjes met opdruk 'All the Arms we need', de stickers 'Een auto minder' en de dvd's 'Ecovillage Pioneers' en 'Voices of Co-Housing'. Deze producten komen niet meer terug in het assortiment . 

In 2012 namen we nieuw in de verkoop: de film 'In Transition 2.0' (over de praktijk van Transition Towns wereldwijd).  het boek Holzer's Permacultuur, het Verfreceptenboekje (inmiddels uitverkocht) en kleine zevenkleurige vredesvlaggetjes.

       

Daarnaast bestond het aanbod in 2012 uit: de zevenkleurige vredesvlag, pakjes hergebruiketiketten, het boek 'Tuinen van overvloed', de cursusmap 'Permacultuur - ontwerpen met de natuur', het Transitie Handboek, de basishandleiding Transition Towns, stickers Kernenergie, Nee bedankt en kaarten met de tekst 'All the arms we need'  Ook hebben we nog enkele exemplaren van het Engelstalige Transition Handboek, de Engelstalige editie van Eurotopia (uit 2005), de film In Transition 1.0 en het boek 'De slag om de Schinveldse bossen' (acties van GroenFront). 



Films die bij Omslag kunnen worden besteld zijn: de veelbekroonde film The Economics of Happiness, A New We (over ecodorpen en ecologische leefgemeenschappen in Europa), Permacultuur in Nederland, de inspirerende film Mother Earth (over kleinschalige landbouw in India).  Ook verkopen we pakken kringlooppapier (à 500 vel A4).



 ^  

Netwerken

Een belangrijk onderdeel van het dagelijkse Omslag-werk - netwerken - is lastig in foto's te vangen. Naast talloze persoonlijke gesprekken, hebben ook de websites die Omslag onderhoudt een belangrijke functie om mensen snel te informeren en met elkaar in contact te brengen. Naast de algemene website van Omslag, zijn dat de website van het landelijk Servicepunt Anders Wonen Anders Leven, de Aktie Agenda en de website Koop Niets!,  rond internationale Niet-Winkeldag.


Naast websites, zijn er ook allerlei mailinglijsten waarlangs Omslag regelmatig nieuws en oproepen verspreidt en ontvangt. Belangrijke schakels in dit netwerk zijn ondermeer de mede door Omslag opgezette mailinglijsten: aktielijst, vredeslijst en duurzaamlijst. Andere belangrijke nieuws- en uitwisselingsplatforms zijn de (besloten) anti-kernenergielijst, Indymedia, INSnet. de permacultuur-discussiegroep en de interne mailinglijst TT Lokaal (voor en door actief betrokkenen bij Transition Towns).

Veel geraadpleegde Omslag-bronnen zijn: de nieuwsrubriek en de advertenties en oproepen op de Omslag-website, de maandelijkse elektronische nieuwsbrief van het Servicepunt Anders Wonen Anders Leven en actueel nieuws rond 'anders' wonen.

In 2012 maakten we ook onze entree op Facebook: facebook.com/omslag

 ^  

Persbureau Omslag

Een andere netwerk-functie van Omslag vervult Persbureau Omslag. Deze service kan worden ingeroepen door sympathieke  organisaties die belangrijk nieuws te melden hebben. Omslag kan ook helpen bij het opstellen van een persbericht. Omdat we uitgebreide perslijsten bijhoud en, kunnen we berichten snel en efficiënt aan de landelijke en regionale media aanleveren.

Uiteraard fungeert Omslag slechts als doorgeefluik; de afzender van een bericht is zelf verantwoordelijk voor de inhoud en de woordvoering.
In 2012 was Persbureau Omslag actief voor verschillende organisaties.

Leuk was, dat de redactie van VPRO's Tegenlicht contact zocht i.v.m. Transition Towns en andere basis-initiatieven. 

 ^  

Acties, presentaties en excursies

De Omslag-kraam was in 2012 present bij verschillende gelegenheden: de landelijke Genoeg-dag in Tilburg, de feestmarkt van Emmaus Eindhoven en tijdens Internationale Vredesdag bij een kleine manifestatie in het centrum van Eindhoven.  We waren af te toe te vinden op verschillende Occupy-kampen (o.a. Eindhoven en Amsterdam).

Samen met Vredesburo Eindhoven verzorgde Omslag de ontvangst van een groep deelnemers aan een Europese fietstocht tegen kernwapens; er was een kleine manifestatie op het plein voor het stadhuis. Het Eindhovens Dagblad maakte er een filmpje van. In juni namen we deel aan een drukbezochte ontmoetingsdag rond meer samenwerking binnen de vredesbeweging, een maand later gevolgd door een kleinschalig overleg rond meer gezamenlijke publiciteit. En eind september waren we aanwezig bij het landelijke Transition Towns Treffen in Deventer.

DSC02169.JPGDSC02177.JPGDSC02258.JPG

Dick bouwde een weekend mee aan de strobalenhuizen in Olst,  en volgde in de zomer een workshop leembouwen in Tsjechië. Een lang interview met Marta verscheen in het tijdschrift van Vrouwen voor Vrede; zij nam ook deel aan de Veganistische Zomerweek op centrum Rivendel in Duitsland (met ook veel muziek en creativiteit) en ze bracht een bezoek (met een lang gesprek) aan de nabijgelegen woon-werkgemeenschap De Vlierhof. Ook was ze bij een info-avond over het coöperatieve biologisch verdeelcentrum De Nieuwe Band, bij de pas opgezette VOEDLink Voko in Amsterdam.


Tot ziens bij Omslag!

Dit foto-jaarverslag biedt slechts een greep uit het veelzijdige Omslag-werk.
Voor actueel nieuws en aankondigingen van Omslag-activiteiten kunt u de website raadplegen, of bezoek Omslag op Facebook.

In 2013 gaat Omslag zijn twintigste jaar in - ook in dat jaar kunt u tijdens een nieuwe serie interessante Aanloopdagen, filmavonden, een open dag, kampeerweekend en andere activiteiten nader kennismaken met Omslag, en met andere inspirerende doen-denkers!
En natuurlijk is ZOZ een onmisbare informatiebron. Kent u ZOZ nog niet? Vraag dan een kennismakingsnummer aan!

Tijdens de openingsuren van de bibliotheek en het Servicepunt Anders Wonen Anders Leven kunt u altijd eens langskomen: op vrijdagmiddag van 14:00-17:00 uur. Welkom!

Het werk van Omslag wordt financieel mogelijk gemaakt door honderden donateurs. Wie Omslag financieel wil steunen, kan een donatie overmaken. (Omslag heeft een ANBI-status).

Omslag bestond in 2012 negentien jaar.
We hopen dat u blijft meedoen. Tot ziens!


Werk ook mee aan een duurzame en solidaire wereld!


1994
1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 
2014  2015 2016  2017 2018 2019


© 2012 Omslag, Eindhoven. Tel. 040-2910295 - Contact